BLOEG dag 15 – BLUG day 15

Sjoerd en Naomi doen verslag van de dag

Vrijdag 21 oktober 2016

dsc02059-800x533Vandaag hebben we onze wekker gezet om 5:30 vandaag was de 1ste dag van de safari. ’s Ochtends hebben we lekker ontbeten en daarna zijn we kaartjes gaan kopen voor het wildpark Queen Elisabeth. Voordat we bij het wildpark aankwamen hadden we de 1ste olifant al gezien en zaten de bavianen al op de weg. We zijn het wildpark ingegaan met onze goeide buschauffeur John en gids Barbera. We zagen heel veel dieren; waterbuffels, waterbokken, antilopes (hier noemen ze die kobs).
dsc02080-800x533Rond 1 uur zijn we gaan lunchen bij de bush lodge. Om half 2 verrokken we weer terug naarhet wildpark, maar dit keer voor een boottocht. Voordat we de entreekaartjes konden kopen hebben we nog een rondje gedaan door het wildpark. Deze route had onze ervaren Freek Vonk aka ‘Pieter Temminck’ ook nog nooit meegemaakt. Toen we maar liefst anderhalf uur al aan het rijden waren over de hobbelige weggetjes door de oude kratergaten werden we opgehouden door een grasbrand die zich snel groter maakte. Omdat het pad zo smal was moesten we achteruit terug. Na 100 meter achteruit te zijn gereden heeft onze geweldige buschauffeur de bus van 6 meter weten te keren op een breedte van 2,5 meter. Toen zijn we snel teruggereden. Onderweg naar een ander deel van het park kwamen we een hele grote kudde olifanten tegen die steeds dichterbij kwamen en vervolgens achter de bus langs de weg over staken. dsc02151-800x495Toen we hier klaar waren reden we terug naar de bush lodge. Daar hebben we heerlijk genoten van een diner en hebben we de geweldige dag afgesloten met een kampvuur.

twittergoogle_plustwittergoogle_plus