BLOEG dag 13 – BLUG day 13

Elke en Menno doen verslag van de dag

Woensdag 19 oktober 2016

dsc01812-800x533Dat was alweer het laatste dagje in Bukomansimbi we gingen in de ochtend eerst ontbijten zoals gewoonlijk een roerei met brood. Daarna zijn we naar Hoys College gega
an. We hebben het toen met de buddies gehad over duurzaamheid, de kinderen van Hoys wisten er heel veel van. We hebben toen samen een mindmap gemaakt over duurzaamheid met de leraren. Voor de lunch gingen we weer terug naar de school. Deze keer naar de basisschool Kidsgear om te kijken hoe de nieuwe duurzame ovens werkten. De ovens zijn dankzij de donatie van Stichting Tamara gekocht. dsc01824-533x800Sjoerd en Elke mochten het eerste vuurtje aansteken en dat was een heel bijzonder moment. Daarna om 1 uur hebben we de lunch gehad, we hadden een erg leuke lunch want we kregen pannekoekjes. Iedereen vond de pannekoekjes erg lekker. Na de lunch hadden we om 2 uur even een wifi moment waar iedereen erg blij mee was want we vinden het erg fijn om even contact te hebben. Tot 4 uur hadden internet en daarna werd de code er weer af gegooid maar in die tijd moesten we ook nog onze tas inpakken want die moest alvast weer op de bus. Daarna kwamen de buddies bij onze huisjes en ging Marije een foto van ons en de buddies maken. We hebben toen veel gekletst en gelachen en vooral echt veel foto’s gemaakt. De buddies wisten nog niks van wat we in de avond gingen doen dat was een verassing voor hun. Toen zijn we naar boven gegaan bij Hotel Hollandia en hebben we samen een boompje geplant ook voor de duurzaamheid natuurlijk. dsc01951-800x533Daarna kwamen ze erachter dat we een BBQ zouden hebben en hebben we nog limbodansen gedaan wat erg gezellig was. Het eten duurde die avond wel een beetje lang. We kregen een stukje vlees en casave die een beetje droog was. Nadat we het eten ophadden nog even gedanst en moesten ze weer naar huis en gingen wij ook omdat we vroeg uit bed moesten. Daarna lekker geslapen, mooi laatste dagje gehad en een mooie tijd in Bukomansimbi.

twittergoogle_plustwittergoogle_plus