BLOEG dag 12 – BLUG day 12

Keyara en Ruud doen verslag van de dag

Dinsdag 18 oktober 2016

dsc01716-800x533Om 7 uur ging de wekker en om half 8 moesten we boven zijn om te ontbijten. Vandaag stond de GreenTeam Day op het programma. Daarom gingen we om 9:00 naar beneden naar de High-School. Daar zijn we met z’n allen bij elkaar gekomen en hebben we uitleg gekregen over: compostering, bomen aanplant, druppelirrigatie, bijen en duurzaamheid. Er waren in totaal 10 scholen uit de omgeving naar Bukomansimbi gekomen. Van elke school waren er 5 leerlingen. Toen we klaar waren met de uitleg hebben we met zijn allen geluncht. Dit was gemalen mais (posho) met bonen. We moesten met onze handen eten dus dat was gek. Niemand vond het heel lekker maar het was leuk om te zien hoe ze leven en wat ze eten. Daarna zijn we met z’n allen naar boven gelopen om gereedschap uit te delen. Alle scholen kregen gereedschappen voor in de tuin zoals, gieters, harken, hakken en snoeischaren.dsc01740-800x533Toen hebben we weer een dans gezien van het Kidsgear kinderkoor. Daarna hebben we afscheid genomen en hadden we even tijd voor onszelf.

Keyara and Ruud are reporter for the day

Tuesday 18th October 2016

At 7 o’clock goes the alarm clock and at 7:30 we go to upstairs for breakfast. Today the Green Team Day is on the program. We went to Hoys College at 9:00. There we came together with students from 10 different schools in Bukomansimbi district. We got description, then we made 5 groups with Ugandese and Dutch people mixed. Together we walked around and we get information about: compost, planting trees, drip irrigation, bees and sustainability. dsc01745-800x533When we finished we had lunch. It was ground maize (posho) with beans, we had to eat with our hands so that was weird. Nobody really liked it, but it was good to see how the lived. After that we walked upstairs and we gave away tools for the garden like: watering cans, hoes, and garden shears.  When we finished that we saw a dance from the Kidsgear children’s choir. We say goodbye and we have time for ourself.

twittergoogle_plustwittergoogle_plus