BLOEG dag 4

 Sanne en Ruud doen verslag van de dag

Maandag 10 oktober
dsc01286-800x533Sarah, Ashley, Milla, en Sanne gingen om 6 uur op om de zonsopgang te zien, maar er was een tropische regen bui waar door ze het niet konden zien. De rest stonden om kwart voor 7 op, half 8 gingen we ontbijten. Het ontbijt bestond uit roer ei net als de andere dagen. Daarna gingen we de bus in naar kibinge. Hier kregen wij een rondleiding door de tuinen van de biologische boerderij van Stephen. Hier stonden bijenkasten die door de lokale vrouwen onderhouden worden. Ook was er een vissenproject, daar willen ze een vissenvijver voor opzetten. Er stond ook een voedingsrijke boom (de ficus). De voeding van deze boom zat in de bladeren en van het schors kon je een stevig doek maken. Daarna gingen we met de bus naar het huis van Stephen, daar kregen wij een biologische Oegandese lunch.

Na de lunch gingen we naar een school in Kibinge, hier gingen Jozé en de jongens van compostering een workshopdsc01390-800x533 geven over compost. Deze workshop bestond uit: uitleg, materiaal zoeken en een compost tumbler maken. Buiten stonden veel kinderen van de school die gingen precies na doen wat Sjoerd zei. Toen gingen we met de bus terug naar huis en gingen we voetballen. Stand: 6-5 gewonnen van de kinderen in Bukomansimbi. Toen gingen we eten en kregen wij wraps met ei. Daarna gingen we terug naar de kamers en hadden we een kampvuur. Hier hebben wij over onze eerste ervaringen van Oeganda gepraat, iedereen vindt het een leuke/gezellige ervaring. Daarna gingen we om half 12 richting bed.

twittergoogle_plustwittergoogle_plus