BLOEG dag 3

Keyara en Elke doen verslag van de dag

Zondag 9 oktober
dsc01237-800x533Zondag ochtend hebben we ontbeten met z’n allen. We zijn voor de lunch naar Hoys College gegaan. Iedereen kreeg zijn eigen buddy aangewezen. Toen moesten we in een klaslokaal naast de buddy zitten en vroegen ze ons dingen en eiden ze veel over zichzelf. Over thuis en hoe ze het vonden op school. Menno was door zijn enkel gegaan met voetbal en de buddy van hem is toen naar boven naar het huis gegaan om hem te ontmoeten. We hebben toen een rondleiding gehad door de schooltuin. Ze vertelden wat ze voor eten in de tuin hadden en ze vonden het allemaal erg lekker. Toen naar de slaapkamers geweest, ze sliepen ongeveer met 20 op de kamer. Ze hadden aparte slaapzalen voor jongens en meisjes. We zijn daarna naar onze slaapkamers geweest en hebben onze bedden laten zien en wat cadeautjes gegeven, ze waren daar erg blij mee. Ook hebben we een groepsfoto gemaakt. Toen hebben wij de lunch gehad dat was spaghetti en de buddies gingen weer naar beneden. We gingen met de bus naar een schooltuin toe in de buurt om te kijken naar compost voor de compostboys. JozĂ© vond het heel erg leuk en kon niet stoppen met vragen stellen. Het was vooral heel erg schattig dat de kinderen van de school ernaast achter ons aan renden als we naarde kinderen zwaaiden, zwaaiden ze terug met een grote glimlach. We gingen weer met de bus terug en de kinderen renden lachend en zwaaiend achter de bus aan. We waren weer bij het huisje we hadden toen even tijd om ons klaar te maken daarna werden we naar boven geroepen door de kinderen van het kinderkoor. De meisjes moesten met hun kont en heupen dansen. En de jongens moesten andere dans doen zij dansten als een stel lompe boeren. We hebben ook gezien hoe een kip werd geslacht, door de kop af te snijden en het lichaam in warm water te doen. Sommige mensen (Elke) vonden het erg eng. Rond 7 uur gingen we avondeten, patat met varkensvlees hebben we gegeten. Daarna was er een disco voor de mensen uit het dorp, maar wij mochten er ook bij zijn. Maar iedereen was beneden bij het huisje. Gezellig met z’n allen bij het huisje kletsen en ouwehoeren. We sliepen redelijk op tijd want iedereen was moe van de drukke dag.

twittergoogle_plustwittergoogle_plus