BLOEG dag 1 / BLUG day 1

7 oktober 2016  (scroll down for English)

Daar is hij dan het eerste bericht op het BLOEG (Oeganda BLOG). Vandaag is de dag dat we vertrekken. Belachelijk vroeg druppelen de Oegandagangers met ouders, vrienden de school binnen. Ook een enkele docent heeft het aangedurft om heeeeel vroeg uit de veren te gaan om ons uit te zwaaien. Om 6 uur precies vertrekken we richting schiphol. Wat zenuwachtige slaperige gezichtjes vragen zich misschien wel af waar ze aan zijn begonnen.

dsc_0255-450x800 Op schiphol begint de tassendans – twee megazware tassen plus een aantal kilo’s handbagage moeten mee, maar met de hulp van de vele uitzwaaiers lukt het. Het vliegtuig vertrekt niet op tijd omdat het inladen langer duurt dan verwacht – zou dat misschien aan onze enorme vracht tassen liggen? Dan zitten we in het vliegtuig – redelijk bij elkaar en dan is het toch echt begonnen. Aan boord zijn de stewardessen ontzettend aardig en iedereen is druk met de verschillende spelletjes, films en series die worden aangeboden. Bij het opstijgen en dalen kunnen we zelfs meekijken met de pilotencamera. Vooral bij de aankomst in Kigali (Rwanda) en Entebbe (Uganda) is het fantastisch om de lichten van de landingsbaan te zien.

Op het vliegveld in Entebbe eerst een visa aangeschaffen. Iedereen wordt op de foto gezet en vingerafdrukken worden genomen. Maar dan zijn we toch allemaal op Oegandese bodem. Alle tassen worden weer verzameld en per ongeluk pakken we ook nog de tas van een Engelse militair (oeps). Op naar de bussen – de tassen worden op het dak geladen en alles wat er niet meer bij past gaat in de kleinere bus. Rond half 1 komen we aan bij ons bed voor de nacht – bij The Airport Guest House – cola om op te frissen en de kamers worden verdeeld en dan is het tijd om te gaan slapen. Het is nog even wennen voor een paar kids van de groep dus om 2.00 uur komen Joze en Marije even oudertje spelen – daarna horen we alleen de krekels nog chirpen.

 

dsc_0270-800x450

 

7 October 2016

So there it is the very first BLUG (Uganda BLOG). Today is that day that we depart. Way too early the Uganda travellers enter the schoolgrounds together with their friends and family. There are even a number of teachers who have dared coming out of there beds at this extremely early hour.  At exactly  6 o’clock we get going towards Schiphol. A couple of nervous sleepy faces are probably wondering what adventure they have ended up in. Then the luggagedance commences – two pretty heavy bags and the carry on luggage ahve to find their way from the bus into the plane. With help of the waving out team we manage to get it all sorted on time. The plane however is delayed a bit due to: extra time needed for loading all the luggage on…could it have been our bags??? So we are in the plane and the game is on! Our adventure has really started. The stewardess on board are lovely and everyone is busy with the games, films and series that are available. On take-off we can even check out the pilot view camera. Especially on landing in  Kigali (Rwanda) and Entebbe (Uganda)it gives us brilliant views of the landinglights.

On arrival in Entebbe the first thing we do is buy our visa. Everyone has their picture and fingerprints taken. After half an hour we have all been allowed on Ugandan soil. Once again the luggage dance commences and by accident we grab the bag of an English soldier (oops). Then we are off to the busses – the bags are all loaded on the roof and those that wont fit are loaded on the smaller bus. Around half past 12 we reach our stop for the night The Airport Guest House in Entebbe. We freshen up with a coke split the group up in seperate rooms and then it is time to rest. The kids still need some getting used to their new surroundings so around 2 o’clock Joze and Marije play the angry parent. after that all we hear are the crickets. Goodnight!!!

twittergoogle_plustwittergoogle_plus